KTI szeminárium : Simonovits András – Élettartam-rés és nyugdíjrendszerek: egy minimális modell

2021.04.22. 14:00 - 16:00

Helyszín: Az előadásra zoom felületen kerül sor 04.22-én 14:00 órakor. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délután válik elérhetővé.

Absztakt:

Ebben az előadásban bevezetésképp bemutatok néhány közismert ábrát és táblázatot, amelyből látszik, különböző országokban milyen erős és időben mennyire növekvő a kapcsolat az adott életkorban várható élettartam és az életpálya jövedelem között: élettartam-rés. Ezek a megfigyelések empirikus hátteret adnak minimális modellünknek, amellyel megérthetjük az élettartam rés szerepét a nyugdíjrendszer tervezésében. Fő célunk: olyan arányban keverjük a keresetarányos és az alapnyugdíjat, amelyre minimális az életpályaegyenlegek szórása, másrészt maximális a társadalmi jólét.

 • Események

  • KTI szeminárium : Halpern 70 conference

   2021.06.17.
   13:00 - 15:00

   Helyszín: Az előadást hibrid formában tartjuk meg : a személyes részvétel mellett (helyszín : KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délután válik elérhetővé. Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb június 10-ig jelezzék. Preliminary programme 1 pm – 1.05 pm Short introduction 1.05 pm – 2.20 pm Presentations 1 (15 minute presentations, 15 minute discussion in the ...   Read More »

 • Hírek

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.