Koronavírus

A koronavírus-vakcinák és a bizonytalanság: számokon mutatjuk, miért éri meg beoltani magunkat – Sziklai R. Balázs cikke a KRTK blogban

  Az mRNS alapú vakcinákat övező bizonytalanság sok, egyébként nem oltásszkeptikus embert is eltántorít attól, hogy beoltassa magát. Érdemes tudatosítani, hogy a bizonytalanság irracionálisan ...   Read More »

A Tóth István János segítségével működő Koronavírus Kisokost méltatja honlapján a Magyar Orvosi Kamara

  “Hiánypótló segítség a mindennapok szerteágazó hírözönében.” – írja bejegyzésében a Magyar Orvosi Kamara a Koronavírus Kisokosról (koronavirus-kisokos.eu), mely oldal kollégánk, Tóth István János ...   Read More »

Metafora, vírus, politika

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg a Qubiton jelent meg   „Zsákot hord hátán az Idő, uram, S alamizsnát koldul a feledésnek, a Hálátlanságnak, ...   Read More »

Csak a COVID-19 növeli a magyar gazdaság készpénzigényét?

Szerző: Tóth István János A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Áprilisban láthattuk a hírt arról, hogy idén márciusban 227 milliárd forinttal ...   Read More »

A magánytól is megvéd a vírusbuborék, avagy hogyan barátkozzunk járvány idején?

Szerző: Kóczy Á. László A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Az emberek közötti kapcsolatok rendszere láthatatlanul hálózza be társadalmunkat. Rokonok, barátok, ...   Read More »

Nem védi az időseket a koronavírustól az újszülöttkori BCG-oltás

Szerző: Bárdits Anna   Az utóbbi időben sok cikket lehetett olvasni arról, hogy azokban az országokban, ahol kötelező a BCG-oltás, lassabban terjedt el a ...   Read More »

A távoli munkavégzés ágazati és területi esélyei

Szerző: Czaller László, Elekes Zoltán, Tóth Gergő (ANET Lab)   A koronavírus járvány markáns gazdasági következménye a napi munkavégzés térbeliségének hirtelen és drasztikus átalakulása. ...   Read More »

Mekkorára nőhetett a munkanélküliség – Becslés internetes keresések alapján

Szerző: Kónya István, Köllő János Absztrakt A koronavírus járvány okozta kínálati és keresleti sokkok miatt állások sokasága szűnt meg az elmúlt két hónapban. A ...   Read More »

Számok, sorsok, prioritások

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg két részletben a G7.hu portálon jelent meg (1. rész, 2. rész) A járvány ideje alatt bekövetkezett többlet halálozások ...   Read More »

Spanyolnátha, Budapest, 1918

Szerző: Valentiny Pál „…mindennemű egyezés csak a véletlen műve.”   Nómenklatúra Amíg nem fordult komolyra, addig a „spanyolnátha” vidám dolgot jelentett. Csiky Gergely és ...   Read More »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.