Csillag Márton

tudományos segédmunkatárs

Csillag Márton

tudományos segédmunkatárs

Elérhetőség

Kutatócsoport

Egészség és Társadalom

Publikációs lista

Rövid szakmai életrajz

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen elvégzése után a Toulouse-i Társadalomtudományi Egyetemen folytatta doktori tanulmányait, alkalmazott ökonometria terültre fókuszálva. Doktori tanulmányai során a Tilburgi Egyetem vendéghallgatója volt, ill. az Institute for the Study of Labor- nál volt kutatási asszisztens. Doktori fokozatát 2007-ben szerezte, ezt követően Leuveni Egyetemen, majd Maastrichti Egyetemen volt tudományos segédmunkatárs, empirikus munka- ill. oktatásgazdaságtani kutatásokat folytatott. Majd a University College London-on volt tanársegéd, ahol elsősorban ökonometriát, és mikroökonómiát oktatott. Márton 2013 óta a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet vezető kutatója, és 2019 januárjától a Közgazdaságtudományi Intézet Egészség és Társadalom csoportjának részmunkaidős tudományos segédmunkatársa.

Csillag Márton kutatási területe az empirikus munkagazdaságtan. Ez elmúlt öt évben elsősorban két kérdéskörrel foglalkozott. Először: milyen aktív eszközök és szolgáltatások tudják a tartós álláskeresőket minél hatékonyabban munkához segíteni? Hogyan lehet elérni, hogy az állami munkaügyi szervezetekkel kapcsolatba kerüljenek a hátrányos helyzetű állástalanok, és ott személyre szabott szolgáltatás-csomaghoz jussanak? Másodszor: mi a kapcsolat a tartósan beteg embereknek szóló pénzbeli ellátások (a táppénz) bőkezűsége és ezen emberek munka- és egészségügyi kimenetei között? Ha a pénzbeli ellátások összegét vagy azok hosszát csökkentik, akkor mennyivel gyorsabban térnek vissza a beteg emberek a munkába? És ha korábban (esetlegesen a teljes gyógyulást megelőzően) munkába állnak az a későbbi egészségügyi kimeneteiket rontja-e?

Önéletrajz

Publikációk

Vissza a Kutatók oldalra
 • Események

  • KTI szeminárium :Babak Heydari – Balancing Efficiency and Stability using Core-Periphery Networks

   2022.05.26.
   13:00 - 15:00

   Helyszín: Az előadást hibrid formában tartjuk meg : a személyes részvétel mellett (helyszín : KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délelőtt válik elérhetővé. There is often a trade-off between system efficiency (macro-level) and network stability (micro-level) when designing multi-agent networks. As more system components incorporate autonomous/AI agents ...   Read More »

  • KTI szeminárium – Hermann Zoltán – habilitációs előadás

   2022.05.30.
   09:30 - 11:00

   Helyszín: Az előadást hibrid formában tartjuk meg : a személyes részvétel mellett (helyszín : KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délelőtt válik elérhetővé. Tanári eredményesség becslése, a tanári eredményességbeli különbségek mértéke és a tanár-diák összepárosítás 2 magyarországi tankerületben. A témában folyó OTKA kutatás első eredményeinek bemutatása, részletesen ...   Read More »

 • Hírek

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.