Lovász Anna

tudományos főmunkatárs

Lovász Anna

tudományos főmunkatárs

Elérhetőség

Telefonszám: 06 30 511 56 18

Kutatócsoport

Oktatás-gazdaságtan és Munkapiac

Publikációs lista

Rövid szakmai életrajz

Lovász Anna a Közgazdaságtudományi Intézet tudományos főmunkatársa, 2008-ban csatlakozott a Munkaerőpiac csoporthoz. Fő kutatási területei a munkapiac gazdaságtana, az oktatás-gazdaságtan, és a viselkedésgazdaságtan. A University of Washington (Seattle) Közgazdaságtudományi tanszékén szerzett doktori fokozatot 2008-ban, disszertációjának témája “A verseny hatása a női-férfi bérkülönbségre a rendszerváltás utáni Magyarországon.” Kutatásai két fő megközelítésben vizsgálják az egyéni siker és az egyenlőtlenségek meghatározó tényezőit. Az első a gyermekvállalás, az intézményi környzet, és a nők munkapiaci helyzetének kapcsolatait vizsgálja nagy, reprezentatív adatbázisokon végzett mikroökonometriai elemzések révén. A másik online kísérletek alapján vizsgálja az intézményrendszer (felettesi kommunikáció és visszajelzések), a nem, és a személyiségi jellemzők kitartásra és teljesítményre gyakorolt hatását. Egy alulról szerveződő kutatási együttműködés, a Virtual Research Collaboration on Gender and Family in the Labor Market alapító tagja. Tanított a seattle-i University of Washington-on, a budapesti McDaniel College-ban, és az Eltecon-on; jelenleg a University of Washington Tacoma interdiszciplináris tanszékén oktat.

Önéletrajz

Vissza a Kutatók oldalra
 • Események

  • KTI szeminárium :Babak Heydari – Balancing Efficiency and Stability using Core-Periphery Networks

   2022.05.26.
   13:00 - 15:00

   Helyszín: Az előadást hibrid formában tartjuk meg : a személyes részvétel mellett (helyszín : KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délelőtt válik elérhetővé. There is often a trade-off between system efficiency (macro-level) and network stability (micro-level) when designing multi-agent networks. As more system components incorporate autonomous/AI agents ...   Read More »

  • KTI szeminárium – Hermann Zoltán – habilitációs előadás

   2022.05.30.
   09:30 - 11:00

   Helyszín: Az előadást hibrid formában tartjuk meg : a személyes részvétel mellett (helyszín : KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délelőtt válik elérhetővé. Tanári eredményesség becslése, a tanári eredményességbeli különbségek mértéke és a tanár-diák összepárosítás 2 magyarországi tankerületben. A témában folyó OTKA kutatás első eredményeinek bemutatása, részletesen ...   Read More »

 • Hírek

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.