Hírek

Megjelent Váry Miklós cikke az Economic Modelling című folyóiratban

Abstract This paper studies the long-run effects of monetary policy on real economic activity. It presents a hybrid menu cost model, the structure of which mimics ...   Read More »

Megjelentek Karsai Judit és szerzőtársai cikkei a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 30 éves magyar-angol jubileumi évkönyvében

1. A magyarországi kockázati- és magántőkeágazat helye a magyar gazdaságban – Bodor András, Karsai Judit, Milos Milicsevics 2. Hogyan ítélik meg a magyarországi kockázati ...   Read More »

Karsai Judit és szerzőtársai cikkei a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 30 éves magyar-angol jubileumi évkönyvében

A magyarországi kockázati- és magántőke ágazat helye a magyar gazdaságban Bodor András, Karsai Judit, Milos Milicsevics A cikk az elmúlt tíz évben végrehajtott közel ...   Read More »

Megjelent Kónya István , Krekó Judit és Oblath Gábor cikke a Közgazdasági Szemle októberi számában

A bérhányad alakulása Magyarországon és Európában A tanulmány a bérhányad (a munkajövedelem hazai jövedelemhez viszonyított aránya) alakulását tárgyalja Magyarországon, régiós és európai összevetésben. A ...   Read More »

2021. október 22.

BlogHírekFöldi Adrienn

  A természetes kísérletezők – J.-S. Pischke írása az idei Nobel-díjasokról Natural experiments in labour economics and beyond: The 2021 Nobel laureates David Card, ...   Read More »

Kornai Jánosra emlékezünk

A kérdezés szenvedélye   Nincs közös cikkünk. A szociális kérdésről készült interjúnk (Holmi 1995) is az ő műve. A hangfelvétel első, leírt változatát alaposan ...   Read More »

“Minél több a közmunkás a faluban, annál többen szavaznak a Fideszre” – Reizer Balázs szemináriumi előadását szemlézi a Telex

Becsléseik szerint a 2014-es választásokon akár 5-6 mandátumot is hozhatott a Fidesznek a közmunka, tehát akár ezen is múlhatott a párt újabb kétharmados győzelme. ...   Read More »

A tegnap elhunyt Kornai János emlékére jelenik meg újra Gács János írása, amely a 85. születésnapján köszöntötte Jánost

BlogHírekFöldi Adrienn

Kornai János 85. születésnapjára Gács János 2013.01.21.Blog  Pablo Casals és Kornai János – tanárok és mesterek I. Az 1920-as évek végén élt Berlinben egy ...   Read More »

Elhunyt Kornai János, a KTI egykori munkatársa

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia ...   Read More »

A multi tényleg többet fizet, de nemcsak ezért éri meg ott dolgozni – Köllő János és Boza István cikke a KRTK Blogban a Portfolión

Még ha igaz lenne is, hogy a multik a megtermelt vállalati jövedelem nem kis részét kimenekítik az országból, van a mérlegnek egy másik serpenyője: ...   Read More »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.