Sipos, László

senior research fellow, Agricultural Economics and Rural Development Research Group
sipos.laszlo@krtk.elte.hu
+36202329560

Research topics
Publications
Awards
Research stays
Presentations
Studies
Employment history
Teaching
Languages


Research topics

applied statistics
analysis of agricultural systems
decision theory
experiment design, method development, validation

Publications

Sipos László, Ágoston Kolos Csaba, Biró Péter, Bozóki S, Csató L (2025): Az élelmiszerek tesztelői félre is vezethetik a termékfejlesztést – Így szűrhetők ki a nem megbízható értékelések
Sipos László, Ágoston Kolos Csaba, Biró Péter, Bozóki Sándor, Csató László (2025): How to measure consumer’s inconsistency in sensory testing? - CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE 2665-9271. DOI: 10.1016/j.crfs.2025.100982
Sipos László, Galambosi Zsófia, Biró Péter, Csató László, Bozóki Sándor (2025): Trends and Directions of Preference Elicitation and Assessment in Food Science - FOOD SCIENCE AND NUTRITON 2048-7177 2048-7177. DOI: 10.1002/fsn3.70684
Csóka Mariann, Végh Rita, Sipos László (2025): Volatile Profile of Bee Pollens: Optimization of Sampling Conditions for Aroma Analysis, Identification of Potential Floral Markers, and Establishment of the Flavor Wheel. DOI: 10.1002/fsn3.4707
Oszter Vilmos, Kövesdi István, Sipos László (2025): Unequal relational travel patterns of long-distance rail trips between different levels of settlement hierarchies – Case study from Hungary. DOI: 10.1016/j.trip.2025.101387
Penksza Károly, Pajor Ferenc, Kevi Andrea, Wagenhoffer Zsombor, Sipos László, Falusi Eszter, Penksza Péter, Póti Péter, Berke József, Saláta Dénes, Bajnok Márta, Szentes Szilárd (2025): The Effect of Goat Grazing on the Biodiversity of Pannonian Dry Grassland. DOI: 10.3390/d17010013
Penksza Károly, Szabó-Szöllösi Tünde, Neményi András, Sipos László, Szentes Szilárd, Wagenhoffer Zsombor, Palla Balázs, Balogh Dániel Ákos, Falusi Eszter (2025): Evaluating Inflorescence Morphology in Two Species and Subspecies of the Genus Hierochloë R. Brown. DOI: 10.3390/plants14152270
Saláta Dénes, Szentes Szilárd, Kevi Andrea, Balogh Dániel, Járdi Ildikó, Szabó-Szöllösi Tünde, Wagenhoffer Zsombor, Sipos László, Falusi Eszter, Stilling Ferenc, Penksza Péter, Fintha Gabriella, Póti Péter, Fűrész Attila, Pajor Ferenc, Balogh Petra, Penksza Károly (2025): Grasslands restoration opportunities in different habitats, with different grazing animals. Overview case studies I: wooded pastures, deforestation. DOI: 10.55725/gygk/2025/22/2/15283
Sipos László, Galambosi Zsófia, Bozóki Sándor, Szádoczki Zsombor (2025): Statistical overview of the Sniffin’ sticks olfactory test from the perspectives of anosmia and hyposmia. DOI: 10.1038/s41598-025-93380-z
Szentes Szilárd, Penksza Károly, Falusi Eszter, Sipos László, Kozma-Bognár Veronika, Hoffmann Richárd, Wagenhoffer Zsombor (2025): Effects of Bothriochloa ischaemum on the Diversity of Pannonian Sandy Grasslands. DOI: 10.3390/land14051107
Fűrész Attila, Saláta Dénes, Penksza Péter, Fuchs Márta, Pajor Ferenc, Sipos László, Wagenhoffer Zsombor, Szentes Szilárd, Penksza Károly (2024): Which grazing livestock is the best option for the conservation of wood pasture habitats in the Pannonian region?
Fűrész Attila, Szentes Szilárd, Saláta Dénes, Wagenhoffer Zsombor, Fintha Gabriella, Sipos László, Pajor Ferenc, Penksza Károly (2024): Investigation of the effects of domestic water buffalo, Hungarian racka sheep and Hungarian grey cattle grazing on different wood-pastures in Hungary
Fűrész Attila, Szentes Szilárd, Saláta Dénes, Wagenhoffer Zsombor, Fintha Gabriella, Sipos László, Pajor Ferenc, Penksza Károly (2024): Investigation of the effects of domestic water buffalo, Hungarian racka sheep and Hungarian grey cattle grazing on different wood-pastures in Hungary
Falusi Eszter, Zoltán Bajor, Penksza Károly, Fűrész Attila, Sipos László, Fuchs Márta, Péter Penksza, Szilard Szentes, Zsombor Wagenhoffer (2024): Long term effect of shrub removal treatment on festuca species of a pannonian sandy grassland
Fűrész Attila, Pajor Ferenc, Sipos László, Stilling Ferenc Tamás, Hajnáczki Sándor, Szentes Szilárd, Saláta Dénes, Bajnok Márta, Wagenhoffer Zsombor, Póti Péter, Penksza Károly (2024): Botanikai és gyepgazdálkodási felmérés a pannon természetes és felhagyott szántóföldekből kialakított kecskelegelőkön
Fűrész Attila, Falusi Eszter, Bajor Zoltán, Sipos László, Fuchs Márta, Penksza Péter, Szentes Szilárd, Wagenhoffer Zsombor, Penksza Károly (2024): Nyílt homoki gyepek regenerációjának monitorozása az Újpesti Homoktövis Természetvédelmi Területen (2006-2021)
Fűrész Attila, Sipos László, Bozóki Sándor, Pajor Ferenc, Penksza Károly (2024): Festuca fajok beltartalmi értékeinek multikritériumos elemzése
Jung András, Szabó Dániel, Varga Zsófia, Pék Zoltán, Vohland Michael, Sipos László (2024): Spatially scaled and customised daily light integral maps for horticulture lighting design. DOI: 10.1080/27685241.2024.2349522
Jung András, Szabó Dániel, Varga Zsófia, Lausch Angela, Vohland Michael, Sipos László (2024): Daily light integral maps for agriculture lighting design in Spain. DOI: 10.1016/j.atech.2024.100681
Penksza Károly, Falusi Eszter, Fűrész Attila, Sipos László, Péter Penksza, Zsombor Wagenhoffer, Szilárd Szentes (2024): DOMESTIC WATER BUFFALO (BUBALUS BUBALIS) GRAZING AS A HABITAT MANAGEMENT AND APPLICATION OPTION AGAINST INVASIVE SPECIES
Penksza Károly, Saláta Dénes, Fűrész Attila, Penksza Péter, Fuchs Márta, Pajor Ferenc, Sipos László, Falusi Eszter, Wagenhoffer Zsombor, Szentes Szilárd (2024): Are Hungarian Grey Cattle or Hungarian Racka Sheep the Best Choice for the Conservation of Wood-Pasture Habitats in the Pannonian Region?. DOI: 10.3390/agronomy14040846
Penksza Károly, Pajor Ferenc, Kevi Andrea, Wagenhoffer Zsombor, Sipos László, Falusi Eszter, Balogh Dániel, Járdi Ildikó, Póti Péter, Balogh Petra, Szentes Szilárd (2024): HOSSZÚ TÁVÚ KECSKELEGELTETÉS HATÁSA TIPIKUS PANNON SZÁRAZ GYEPEKBEN = Effect of long-term goat grazing on typical Pannonian dry grasslands
Sipos László, Galambosi Zsófia, Szabó Dániel, Bozóki Sándor (2024): Illatérzékelés, illattesztek, fejlesztési lehetőségek
Szabó Dániel, Csuja Zoltán, Dombi Zoltán, Bozóki Sándor, Urbin Ágnes, Sipos László (2024): Olívaolajok színmaszkolásának lehetőségei az érzékszervi kutatásokban
Végh Rita, Csóka Mariann, Marczika Andrásné Sörös Csilla, Sipos László (2024): Underexplored food safety hazards of beekeeping products: key knowledge gaps and suggestions for future research. DOI: 10.1111/1541-4337.13404
Fűrész Attila, Szentes Szilárd, Fintha Gabriella, Wagenhoffer Zsombor, Sipos László, Ferenc Szalai, Penksza Péter, Balogh Dániel, Falusi Eszter, Kemény Gabriella, Penksza Károly (2023): Examination of the effects of domestic water buffalo grazing on dry grasslands as a potential habitat management method
Fűrész Attila, Sipos László, Pajor Ferenc, Penksza Péter, Penksza Károly (2023): Nutritional values of dominant Festuca species in sandy grasslands along the Danube based on a systematic sampling
Balázs László, Dombi Z., Csambalik László Orbán, Sipos László (2023): Characterization and optimization of photon irradiance distribution in vertical farms. DOI: 10.17660/ActaHortic.2023.1369.18
Boros Ildikó Fruzsina, Székely Géza, Balázs László, Csambalik László Orbán, Sipos László (2023): Effects of LED lighting environments on lettuce (Lactuca sativa L.) in PFAL systems – A review. DOI: 10.1016/j.scienta.2023.112351
Csambalik László Orbán, Divéky-Ertsey Anna, Gál Izóra, Madaras Krisztina, Sipos László, Székely Géza, Pusztai Péter (2023): Sustainability Perspectives of Organic Farming and Plant Factory Systems—From Divergences towards Synergies. DOI: 10.3390/horticulturae9080895
Szabó Dániel, Végh Rita, Csóka Mariann, Stefanovitsné Bányai Éva, Juhász Réka, Sipos László (2023): Is Single-factor or Multi-criteria Assessment the Better Choice? - Illustrated by the Example of Pollen-enriched Biscuits
Fűrész Attila, Penksza Károly, Sipos László, Járdi Ildikó, Szentes Szilárd, Fintha Gabriella, Penksza Péter, Viszló L, Szalai F, Wagenhoffer Zsombor (2023): Examination of the Effects of Domestic Water Buffalo (Bubalus bubalis) Grazing on Wetland and Dry Grassland Habitats. DOI: 10.3390/plants12112184
Fűrész Attila, Pajor Ferenc, Sipos László, Penksza Károly (2023): Duna menti homoki gyepek domináns Festuca fajainak beltartalmi értékei szisztematikus gyűjtés alapján
Fűrész Attila, Szentes Szilárd, Wagenhoffer Zsombor, Viszló Levente, Szalai Ferenc, Fintha Gabriella, Penksza Péter, Járdi Ildikó, Bajnok Márta, Tasi Juliánna Eszter, Sipos László, Penksza Károly (2023): A magyar házibivaly (Bubalus bubalis) legeltetés, mint élőhelykezelési és inváziós fajok elleni alkalmazási lehetőség
Fűrész Attila, Csontos Péter, Sipos László, Házi Judit, Penksza Károly (2023): Katonai tevékenység hatása a pannon homoki gyepekre
Fűrész Attila, Sipos László, Pajor Ferenc, Penksza Károly (2023): Hat domináns Festuca faj beltartalmi elemzése 3 különböző állatfaj extenzív legeltetésére alapozott céljai alapján
Fűrész Attila, Sipos László, Pajor Ferenc, Penksza Péter, Penksza Károly (2023): Nutritional values of dominant Festuca species in sandy grasslands along the Danube based on a systematic sampling
Fűrész Attila, Szentes Szilárd, Wagenhoffer Zsombor, Viszló Levente, Szalai Ferenc, Fintha Gabriella, Penksza Péter, Járdi Ildikó, Falusi Eszter, Bajnok Márta, Tasi Juliánna Eszter, Sipos László, Penksza Károly (2023): A házi vízibivallyal (Bubalus bubalis) történő legeltetés mint élőhelykezelési és inváziós fajok elleni alkalmazási lehetőség
Oszter Vilmos, Sipos László (2023): Láthatatlan utasok - Mit tudunk a 65 éven felüli belföldi vasúti távolsági utasokról?
Penksza Károly, Szőke Péter, Csontos Péter, Sipos László, Házi Judit, Fűrész Attila (2023): Homoki gyepek vizsgálata kisalföldi és Duna–Tisza közi katonai területeken
Sipos László, Szabó Dániel, Urbin Ágnes (2023): Színmaszkolás megoldásai és trendjei az érzékszervi kutatásokban
Stilling Ferenc Tamás, Penksza Károly, Hajnáczki Sándor, Szentes Szilárd, Fűrész Attila, Sipos László, Penksza Péter, Saláta Dénes, Melenya Caleb Ocansey, Wagenhoffer Zsombor, Póti Péter, Pajor Ferenc (2023): Botanical and turf management evaluation in goat pastures established from Pannonian natural and abandoned arable land. DOI: 10.1016/j.smallrumres.2023.107119
Szabó Dániel, Végh Rita, Csóka Mariann, Sipos László (2023): Virágporcsomók tápanyag-összetételének klasszikus meghatározása és multikritériumos értékelése
Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Sipos László (2023): Colour-masking of domestic paprika (Capsicum annuum L.) powder
Végh Rita, Csóka Mariann, Stefanovitsné Bányai Éva, Juhász Réka, Sipos László (2023): Biscuits enriched with monofloral bee pollens. DOI: 10.3390/foods12010018
Végh Rita, Csóka Mariann, Mednyánszky Zsuzsanna, Sipos László (2023): Pesticide residues in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment. DOI: 10.1016/j.fct.2023.113806
Végh Rita, Csóka Mariann, Mednyánszky Zsuzsanna, Sipos László (2023): Potentially toxic trace elements in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment. DOI: 10.1016/j.chemosphere.2023.139571
Végh Rita, Csóka Mariann, Sipos László (2023): Antioxidant-rich fruit powders as potential functional ingredients in white chocolates
Vörös Andrea, Kovács Zoltán, Sipos László (2023): A tartózkodási idő és az enzimkoncentráció hatása frukto-oligoszacharidok szintézisére enzimes membránreaktorban. DOI: 10.52091/EVIK-2023/2-1-HUN
Balázs László, Dombi Zoltán, Csambalik László Orbán, Sipos László (2022): Characterizing the spatial uniformity of light intensity and spectrum for indoor crop production. DOI: 10.3390/horticulturae8070644
Fűrész Attila, Pajor Ferenc, Penksza Péter, Sipos László, Szentes Szilárd, Penksza Károly (2022): Duna menti homoki gyepek domináns Festuca fajainak beltartalmi értékei (előzetes tanulmány). DOI: 10.55725/gygk/2022/20/2/12258
Hajas Lívia, Sipos László, Csajbókné Csobod Éva, Veresné Bálint Márta, Juhász Réka, Benedek Csilla (2022): Lentil (Lens culinaris Medik.) Flour Varieties as Promising New Ingredients for Gluten-Free Cookies. DOI: 10.3390/foods11142028
Nyitrai Ákos, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince, Sipos László (2022): Novel approach in sensory color masking: Effects of colored environments on chocolates with different cocoa content. DOI: 10.1016/j.foodqual.2021.104363
Végh Rita, Csóka Mariann, Stefanovitsné Bányai Éva, Sipos László (2022): Investigating the Correlation Between the Antioxidant and Colour Properties of Honeys of Different Botanical Origin
Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Sipos László (2022): Színkülönbségek maszkolása érzékszervi vizsgálatokban
Végh Rita, Marczika Andrásné Sörös Csilla, Majercsik Nándor, Sipos László (2022): Determination of Pesticides in Bee Pollen: Validation of a Multiresidue High-Performance Liquid Chromatography-Mass Spectrometry/Mass Spectrometry Method and Testing Pollen Samples of Selected Botanical Origin. DOI: 10.1021/acs.jafc.1c06864
Bodor Zsanett, Benedek Csilla, Urbin Ágnes, Szabó Dániel, Sipos László (2021): Colour of honey: can we trust the Pfund scale? – An alternative graphical tool covering the whole visible spectra. DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111859
Boros Ildikó Fruzsina, Lágymányosi Péter, Buza Dániel, Lágymányosi Attila, Szabó István, Kappel Noémi, Sipos László, Balázs László, Ombódi Attila (2021): LED alapú világítórendszerek hatása a saláta fejlődési mutatóira, morfológiai- és színparamétereire
Kappel Noémi, Boros Ildikó Fruzsina, Ravelombola Francia Seconde, Sipos László (2021): EC Sensitivity of Hydroponically-Grown Lettuce (Lactuca sativa L.) Types in Terms of Nitrate Accumulation. DOI: 10.3390/agriculture11040315
Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2021): Former and potential developments in sensory color masking – Review. DOI: 10.1016/j.tifs.2021.02.050
Sipos László, Gere Attila, Kókai Zoltán, Nyitrai Ákos, Kovács Sándor, Urbin Ágnes, Samu Krisztián, Wenzel Klára (2021): Eye-Tracker Analysis of the Contrast Sensitivity of Anomalous and Normal Trichromats: A Loglinear Examination with Landolt-C Figures. DOI: 10.3390/app11073200
Sipos László, Balázs László, Székely Géza, Jung András, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Radácsi Péter, Csambalik László Orbán (2021): Optimization of basil (Ocimum basilicum L.) production in LED light environments – a review. DOI: 10.1016/j.scienta.2021.110486
Sipos László, Nyitrai Ákos, Hitka Géza, Friedrich László Ferenc, Kókai Zoltán (2021): Sensory Panel Performance Evaluation—Comprehensive Review of Practical Approaches. DOI: 10.3390/app112411977
Sipos László, Szabó Dániel, Nyitrai Ákos, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2021): Érzékszervi bírálók látásvizsgálatai és élelmiszerek színmaszkolása
Végh Rita, Csóka Mariann, Marczika Andrásné Sörös Csilla, Sipos László (2021): Food safety hazards of bee pollen – A review. DOI: 10.1016/j.tifs.2021.06.016
Boros Ildikó Fruzsina, Sipos László, Kappel Noémi, Csambalik László Orbán, Fodor Marietta (2020): Quantification of nitrate content with FT-NIR technique in lettuce (Lactuca sativa L.) variety types: a statistical approach. DOI: 10.1007/s13197-020-04442-1
Gere Attila, Danner Lukas, Dürrschmid Klaus, Kókai Zoltán, Sipos László, Huzsvai László, Kovács Sándor (2020): Structure of presented stimuli influences gazing behavior and choice. DOI: 10.1016/j.foodqual.2020.103915
Jakab Ivett, Tormási Judit, Dhaygude Vinod Uttam, Mednyánszky Zsuzsanna, Sipos László, Szedljak Ildikó (2020): Cricket flour-laden millet flour blends' physical and chemical composition and adaptation in dried pasta products. DOI: 10.1556/066.2020.49.1.2
Juhász Réka, Penksza Péter, Sipos László (2020): Effect of xylo-oligosaccharides (XOS) addition on technological and sensory attributes of cookies. DOI: 10.1002/fsn3.1802
Kókai Zoltán, Sipos László (2020): Érzékszervi vizsgálatok
Koren Dániel, Lőrinc Laura, Kovács Sándor, Kun-Farkas Gabriella, Hegyesné Vecseri Beáta, Sipos László (2020): Comparison of supervised learning statistical methods for classifying commercial beers and identifying patterns. DOI: 10.1002/cem.3216
Koren Dániel, Hegyesné Vecseri Beáta, Kun-Farkas Gabriella, Urbin Ágnes, Nyitrai Ákos, Sipos László (2020): How to objectively determine the color of beer?. DOI: 10.1007/s13197-020-04237-4
Lajtos Máté, Lukács Márk, Urbin Ágnes, Dominek Márk, Sipos László, Nagy Balázs Vince, Nyitrai Ákos (2020): Élelmiszeripari színminták spektrális tulajdonságainak időfüggés vizsgálata
Penksza Péter, Juhász Réka, Szabó-Nótin Beatrix, Sipos László (2020): Xylo‐oligosaccharides as texture modifier compounds in aqueous media and in combination with food thickeners. DOI: 10.1002/fsn3.1177
Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Dominek Márk, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2020): Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása
Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Csambalik László Orbán, Székely Géza, Jung András, Balázs László (2020): Horticultural lighting system optimalization: A review. DOI: 10.1016/j.scienta.2020.109631
Sipos László, Végh Rita, Bodor Zsanett, Zaukuu John-Lewis Zinia, Hitka Géza, Bázár György, Kovács Zoltán (2020): Classification of Bee Pollen and Prediction of Sensory and Colorimetric Attributes—A Sensometric Fusion Approach by e-Nose, e-Tongue and NIR. DOI: 10.3390/s20236768
Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2020): Vision tests of sensory judges - review
Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2020): Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei - áttekintés
Boros Ildikó Fruzsina, Rakonczay Kristóf, Hetyei Gina, Sipos László, Dr. Balázs László (2019): Saláták beltartalmi és érzékszervi paramétereinek javítása LED alapú világítórendszerrel
Csambalik László Orbán, Gál Izóra, Sipos László, Gere Attila, Koren Dániel, Biró Barbara, Divéky-Ertsey Anna (2019): Evaluation of processing type tomato plant genetic resources (Solanum lycopersicum L.) for their nutritional properties in different environments. DOI: 10.1017/S1479262119000297
Gere Attila, Székely R., Kókai Zoltán, Sipos László (2019): Az értékalapú szegmentáció és az élelmiszer-választás közbeni szemmozgás közötti összefüggések: esettanulmány kenyerekkel
Gere Attila, Székely R., Kókai Zoltán, Sipos László (2019): Correlations between value-based segmentation and eye movements during a food choice task: Case study with breads
IVÁNCSIK B., Horváthné Petróczy Marietta, Marczika Andrásné Sörös Csilla, Sipos László, Palkovics László (2019): Fluopiram hatóanyagú zárókezelés hatása a meggy tárolási betegségeire, érzékszervi tulajdonságaira, a hatóanyag tartalom nyomon követésével
Nagy Balázs Vince, Urbin Ágnes, Dominek Mark, Nyitrai Ákos, Sipos László (2019): CHROMATIC ADAPTATION EFFECTS AND LIMITS OF AMBIENT ILLUMINATION SPECTRAL CONTENT. DOI: 10.25039/x46.2019.PO028
Nyitrai Ákos, Sipos László (2019): Neurális válaszok mérése, elemzése és felhasználása az élelmiszerkutatásokban
Sipos László, Nyitrai Ákos, Ketata M.A., Tóth Arnold (2019): Possibilities for the analysis of fruit and vegetable consumption based on a transtheoretical dynamic COM-B model
Sipos László, Nyitrai Ákos, Mohamed Ali Ketata, Tóth Arnold (2019): A zöldség- és gyümölcsfogyasztás vizsgálatának lehetősége az elméleteken átívelő dinamikus COM-B modell alapján
Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Madaras Krisztina, Csambalik László Orbán, Gere Attila (2019): Multi-criteria decision making–Comparing lettuce types by their phytonutrient content
Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince (2019): Spektrálisan szabályozható érzékszervi maszkoló-rendszer fejlesztése
Nyitrai Ákos, Losó Viktor, Sipos László (2018): Critical points of artifical neural networks in prediction
Nyitrai Ákos, Losó Viktor, Csambalik László Orbán, Kovács Sándor, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László (2018): Associations of sweet corn’s overall liking and sensory relationships with PLS-PM model
Boros Ildikó Fruzsina, Kappel Noémi, Sipos László, Fodor Marietta (2018): Különböző saláta fajtatípusok (Lactuca sativa L.) nitrát felhalmozása
Gere Attila, Kovács Sándor, Sipos László (2018): Spectral clustering in eye-movement researches. DOI: 10.1002/cem.3003
Szedljak Ildikó, Viktória Tóth, Tormási Judit, Kovács Anikó, Somogyi László, Sipos László, Kiskó Gabriella (2018): Effects of Different Heat Treatments on the Chemical and Microbiological Characteristics of Egg-free and Quail Egg Dried Pasta.
Kókai Zoltán, Gere Attila, Sipos László (2018): Az érzékszervi vizsgálatok integrálásának kritikus pontjai élelmiszer-tudományi kutatásokban
Kókai Zoltán, Sipos László (2018): Érzékszervi vizsgálatok
Kovács Anikó, Tóth Viktória, Tormási Judit, Somogyi László, Kiskó Gabriella, Sipos László, Szedljak Ildikó (2018): Különböző hőkezelések hatása tojásnélküli és fürjtojásos tészta kémiai és mikrobiológiai jellemzőire
Kovács Sándor, Sipos László, Vántus András (2018): Tehenészeti telepek rangsorolásának új módszerei tartástechnológia-fejlesztési és munkatermelékenységi szempontok alapján.
Sipos László, Gere Attila, Popp József, Kovács Sándor (2018): A novel ranking distance measure combining Cayley and Spearman’s footrule metrics. DOI: 10.1002/cem.3011
Madaras Krisztina, Mátrai Dóra, Sipos László, Pusztai Péter, Csambalik László Orbán (2018): TALAJTAKARÓ ANYAGOK HASZNÁLATÁNAK VIZSGÁLATA SZAMÓCA TERMÉSMINŐSÉGÉRE AZ ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁSBAN
Madaras Krisztina, Boros Ildikó Fruzsina, Nyitrai Ákos, Csambalik László Orbán, Gere Attila, Sipos László (2018): A RANGSZÁMKÜLÖNBSÉGEK ÖSSZEGE (SUM OF RANK-DIFFERENCES, SRD) MÓDSZERKOMBINÁCIÓ TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI LEHETŐSÉGEI
Nyitrai Ákos, Sipos László (2018): Critical points of artifical neural networks in prediction
Nyitrai Ákos, Gere Attila, Sipos László (2018): Mesterséges neurális hálózatok élelmiszertudományi alkalmazásai és nemzetközi trendjei
Sipos László, Gere Attila, Kókai Zoltán, Kovacs Sandor, Ladányi Márta (2018): Predikciós statisztikai módszerek az ásványvízfogyasztás előrejelzésében
Sipos László, Gere Attila (2018): MTA, Kertészeti és Élelmiszertudományi Bizottság, Élelmiszertudományi Albizottság Workshop
Sipos László, Nyitrai Ákos (2018): Színmaszkolási rendszerek alkalmazása az érzékszervi vizsgálatokban
Sipos László, Gere Attila, Kókai Zoltán (2018): Érzékszervi bíráló és bírálócsoport teljesítményét mérő módszerek és fejlesztési pontjai
Mizik Tamás, Török Áron, Jámbor Attila, Kovács Sándor, Sipos László (2018): The agricultural competitiveness of the CIS countries in international trade
Mizik Tamás, Török Áron, Jámbor Attila, Kovács Sándor, Sipos László (2018): The agricultural competitiveness of the CIS countries in international trade. DOI: 10.22004/ag.econ.277481
Gere Attila, Kovács Sándor, Sipos László (2017): Spectral clustering in eye-movement researches.
Boros Ildikó Fruzsina, Kappel Noémi, Madaras Krisztina, Gere Attila, Sipos László (2017): APPLICATIONS OF SRD-METHOD IN HORTICULTURAL AND FOOD SCIENCES
Csambalik László Orbán, Divéky-Ertsey Anna, Pusztai Péter, Boros Ildikó Fruzsina, Orbán Csaba, Kovács Sándor, Gere Attila, Sipos László (2017): Multi-perspective evaluation of phytonutrients – Case study on tomato landraces for fresh consumption. DOI: 10.1016/j.jff.2017.03.052
Gere Attila, Sipos László, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Héberger Károly (2017): Which Just-About-Right feature should be changed if evaluations deviate? A case study using sum of ranking differences. DOI: 10.1016/j.chemolab.2016.12.007
Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László (2017): Readiness to adopt insects in Hungary. DOI: 10.1016/j.foodqual.2017.02.005
Gere Attila, Sipos László (2017): Szemkamerás vizsgálatok az élelmiszerek érzékszervi minősítésében
Gere Attila, Szabó Zsófia, Pásztorné Huszár Klára, Orbán Csaba, Kókai Zoltán, Sipos László (2017): Use of JAR-Based Analysis for Improvement of Product Acceptance: A Case Study on Flavored Kefirs. DOI: 10.1111/1750-3841.13701
Gere Attila, Sipos László (2017): Hangulat hatása a szemmozgásra
Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László (2017): Influence of mood on gazing behavior: Preliminary evidences from an eye-tracking study. DOI: 10.1016/j.foodqual.2017.05.004
Gere Attila, Rashed Mahmoud Said, Kókai Zoltán, Sipos László (2017): Application of eye-tracking methodology in food researches
Boros Ildikó Fruzsina, Sipos László, Gere Attila (2017): Eye-tracking analysis of leafy vegetables
Boros Ildikó Fruzsina, Kappel Noémi, Madaras Krisztina, Gere Attila, Sipos László (2017): Applications of SRD-method in horticultural and food sciences
Boros Ildikó Fruzsina, Sipos László, Gere Attila (2017): Eye-tracking analysis of leafy vegetables
Sipos László, Orbán Csaba, Ildikó Bálint, Csambalik László Orbán, Divéky-Ertsey Anna, Gere Attila (2017): Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.). DOI: 10.1007/s00217-017-2862-x
Sipos László, Ladányi Márta, Kókai Zoltán, Gere Attila (2017): Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési módszereinek felülvizsgálata = Revision of the performance evaluation methods of sensory panellists performing descriptive analysis
Sipos László, Ladányi Márta, Gere Attila, Kókai Zoltán, Kovács Sándor (2017): Panel performance monitoring by Poincaré Plot: A case study on flavoured bottled waters. DOI: 10.1016/j.foodres.2017.04.029
Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Madaras Krisztina, Gere Attila (2017): Statisztikai módszerek a szemkamera kutatások vizsgálati eredményeinek értékelésében
Sipos László, Gere Attila (2017): Szemkamerás kísérletek jó gyakorlatai
Sipos László, Kókai Zoltán, Gere Attila (2017): Elektronikus érzékszervek (e-orr, e-nyelv, e-szem) gyakorlati alkalmazásai
Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Purczel Ágnes, Varga Zsófia, Szőke Andrea, Székely Géza (2017): LED-ek hasznosítási lehetőségei a növénytermesztésben
Sipos László, Losó Viktor, Nyitrai Ákos, Kókai Zoltán, Gere Attila (2017): Érzékszervi kedveltség predikciója mesterséges neurális hálózatokkal, fagyasztott csemegekukorica-fajták példáján bemutatva=Prediction of sensory preference by artificial neural networks, using sweet corn varieties as an example
Bagdi Attila, Tóth B, Lőrincz R, Szendi Szilvia, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László, Tömösközi Sándor (2016): Effect of aleurone-rich flour on composition, baking, textural, and sensory properties of bread. DOI: 10.1016/j.lwt.2015.08.073
Boros Ildikó Fruzsina, Kappel Noémi, Gere Attila, Sipos László (2016): Comparison of different lettuce types ( Lactuca sativa L.) based on their bioactive compaunds
Danner Lukas, de Antoni Nino, Gere Attila, Sipos László, Kovács Sándor, Dürrschmid Klaus (2016): Make a Choice! Visual Attention and Choice Behavior in Multialternative Choice Situations, Investigating Different Food Product Groups. DOI: 10.1556/066.2016.1111
Gere Attila, Danner L, Antoni N d, Kovács Sándor, Dürrschmid K, Sipos László (2016): Visual attention accompanying food decision process: an alternative approach to choose the best model. DOI: 10.1016/j.foodqual.2016.01.009
Kovács Eszter, Gere Attila, Székely Dóra, Kókai Zoltán, Sipos László (2016): Szemkamerás vizsgálatok egy élelmiszer fogyasztói megítélésében = Eye-tracking tests in consumer perception of food
Sipos László, Bernhardt Botond, Gere Attila, Komáromi Bonifác, Orbán Csaba, Bernáth Jenő, Szabó Krisztina (2016): Multicriteria optimization to evaluate the performance of Ocimum basilicum L. varieties. DOI: 10.1016/j.indcrop.2016.09.026
Pintér Richárd, Pásztorné Huszár Klára, Sipos László, Friedrich László Ferenc (2016): Sajtchips termékfejlesztése és fogyasztói kedveltséget befolyásoló paramétereinek vizsgálata
Radványi Dalma, Gere Attila, Sipos László, Kovács Sándor, Jókainé Szatura Zsuzsa, Fodor Péter (2016): Discrimination of Mushroom disease related mould species based solely on unprocessed chromatograms. DOI: 10.1002/cem.2777
Samu Krisztián, Wenzel Gottfriedné, Urbin Ágnes, Kovács Sándor, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László (2016): Comparison of chromatic contrast sensitivity of colour vision deficient people and normal colour observers
Samu Krisztián, Wenzel Klára, Urbin Ágnes, Kovács Sándor, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László (2016): SZÍNTÉVESZTŐK ÉS JÓ SZÍNLÁTÓK SZÍNKONTRASZT-ÉRZÉKENYSÉGÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA
Sipos László, Gere Attila, Kókai Zoltán, Kovács Sándor, Urbin Ágnes, Samu Krisztián, Wenzel Klára (2016): Normál látók és színtévesztők szemkamerás vizsgálatainak statisztikai megközelítése
Sipos László, Ladányi Márta, Losó Viktor, Kókai Zoltán, Gere Attila (2016): Érzékszervi bírálók egyetértésének nyomon követése = Monitoring the agreement of sensory panelists
Dhaygude Vinod Uttam, Sipos László, Kinga Kaszás, Kun-Farkas Gabriella, Szedljak Ildikó (2016): Changes of bio-chemical parameters during millet germination on different temperatures. DOI: 10.13140/RG.2.2.20228.12162
Bernhardt Botond, Bernáth Jenő, Gere Attila, Kókai Zoltán, Komáromi Bonifác, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Varga László, Sipos László, Szabó Krisztina (2015): The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in basil (Ocimum basilicum) The influence of cultivars and phenological phases on the accumulation of nevadensin and salvigenin in Basil (Ocimum basilicum). DOI: 10.1177/1934578x1501001016
Bernhardt Botond, Sipos László, Kókai Zoltán, Gere Attila, Szabó Krisztina, Bernáth Jenő, Tavaszi-Sárosi Szilvia (2015): Comparision of different Ocimum basilicum L., gene bank accessions analysed by GC-MS and sensory profile. DOI: 10.1016/j.indcrop.2015.01.013
Várvölgyi Evelin, Gere Attila, D Szöllősi, Sipos László, Kovács Zoltán, Kókai Zoltán, Csóka Mariann, Mednyánszky Zsuzsanna, A Fekete, Korány Kornél (2015): APPLICATION OF SENSORY ASSESSMENT, ELECTRONIC TONGUE AND GC-MS TO CHARACTERIZE COFFEE SAMPLES. DOI: 10.1007/s13369-014-1489-5
Gere Attila, Sipos László, Héberger Károly (2015): Generalized Pairwise Correlation and method comparison: Impact assessment for JAR attributes on overall liking. DOI: 10.1016/j.foodqual.2015.02.017
Gere Attila, Danner Lukas, Nino de Antoni, Kovács Sándor, Dürrschmid Klaus, Sipos László (2015): Comparison of decision times during an eye-tracking experiment
Gere Attila, Sipos László, Héberger Károly (2015): Generalized pair-wise correlation method in food product development
Kókai Zoltán, Gere Attila, Sipos László (2015): Kapcsolt érzékszervi analitika
Orbán Csaba, Bálint Ildikó, Csambalik László Orbán, Gere Attila, Stégerné Máté Mónika, Sipos László (2015): Antioxidáns-aktivitás mérési módszerek összehasonlító vizsgálata koktélparadicsomok példáján
Radványi Dalma, Gere Attila, Sipos László, Kovács Sándor, Jókainé Szatura Zsuzsa, Fodor Péter (2015): Application of HS-SPME-GC-MS combined with detrended fluctuation analysis to distinguish mould species
Gere Attila, Kovács Sándor, Pásztorné Huszár Klára, Kókai Zoltán, Sipos László (2014): Comparison of preference mapping methods:. DOI: 10.1002/cem.2594
Gere Attila, Losó Viktor, A Györey, Kovács Sándor, Huzsvai László, Nábrádi András, Kókai Zoltán, Sipos László (2014): Applying parallel factor analysis and Tucker-3 methods on sensory and instrumental data to establish preference maps. DOI: 10.1002/jsfa.6673
Bagdi Attila, Szabó F, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László, Tömösközi Sándor (2014): Effect of aleurone-rich flour on composition, cooking, textural, and sensory properties of pasta. DOI: 10.1016/j.lwt.2014.07.001
Csambalik László Orbán, Divéky-Ertsey Anna, Pap Zoltán, Orbán Csaba, Stégerné Máté Mónika, Gere Attila, Stefanovitsné Bányai Éva, Sipos László (2014): Coherences of Instrumental and Sensory Characteristics: Case Study on Cherry Tomatoes. DOI: 10.1111/1750-3841.12685
Gere Attila, Sipos László, Dürrschmid Klaus, Héberger Károly (2014): Pair-wise correlation method: Impact of JAR attributes on overall liking
Gere Attila, Ladányi Márta, Dürrschmid Klaus, Sipos László (2014): Comparison of the computation method of panellist’s discrimination ability, applied in MAM-CAP, to other approaches
Kovács Zoltán, Szöllősi Dániel, Sipos László, Kókai Zoltán, Varga Dániel, Romvári Róbert, Fekete András (2014): Application of Electronic Senses for Taste and Odor Evaluation of Fruit Juices
Nachtsheim Rene, Gere Attila, Sipos László, Ludi Robert, Kókai Zoltán, Schlich Edgar (2014): Comparison of different methods to evaluate agreement between panellists in profile analysis.
Gere Attila, Szabó D, Kovács Sándor, Pásztorné Huszár Klára, Kókai Zoltán, Sipos László (2013): Correspondence analysis of ranking data for creating preference maps of flavored kefir products
Gere Attila, Szabó Dániel, Franku T., Györey A., Kókai Zoltán, Sipos László (2013): Panelcheck szoftver statisztikai lehetőségei az érzékszervi bírálócsoport teljesítményének monitorozásában | [Statistical possibilities of the of the Panelcheck software at monitoring of sensory panel performance]
Gere Attila, Losó Viktor, Radványi Dalma, Juhász Réka, Kókai Zoltán, Sipos László (2013): Csemegekukorica-fajták komplex értékelése
Gere Attila, Losó Viktor, Györey Annamária, Szabó Dániel, Sipos László, Kókai Zoltán (2013): Élelmiszerek preferenciatérképezésének minőségbiztosítási szempontjai.
Gere Attila, Györey Annamária, Losó Viktor, Szőke Andrea, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László (2013): Comparison of mapping mehtods: PARAFAC and PCA in horticultural and food sciences
Györey Annamária, Gere Attila, Sipos László, Kókai Zoltán (2013): Sensory preference mapping of table margarine
Sipos László, Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Gere Attila, Kókai Zoltán, Fekete András (2013): Sensory evaluation and Electronic tongue for sensing flavoured mineral water taste attributes. DOI: 10.1111/1750-3841.12178
Mednyánszky Zsuzsanna, Csóka Mariann, Amtmann Mária, Korány Kornél, Nemes K, Sipos László, Dalmadi István, Kovács Zoltán (2013): Discrimination of black teas by GC-MS analysis, sensory profile analysis and electronic nose and tongue
Mednyánszky Zsuzsanna, Korány Kornél, Amtmann Mária, Csóka Mariann, Békefi E, Sipos László, Dalmadi István, Kovács Zoltán, Simonné Sarkadi Livia (2013): Comparison of different teas by GC-MS analysis, electronic nose and tongue and sensory profile analysis
René Nachtsheim, Gere Attila, Sipos László, Robert Ludi, Kókai Zoltán, Elmar Schlich (2013): Vergleich verschiedener Methoden zur Messung der Übereinstimmungsfähigkeit zwischen Prüfpersonen in konventionellen Profilprüfungen.
Tavaszi-Sárosi Szilvia, Sipos László, Kókai Zoltán, Pluhár Zsuzsanna, Szilvássy Blanka, Novák Ildikó (2013): Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods. DOI: 10.1016/j.indcrop.2013.01.028
Sipos László, Ficzek Gitta, Kókai Zoltán, Tóth Magdolna (2013): New multiresistant apple cultivars - complex assessment of sensory and some instrumental attributes. DOI: 10.1556/AAlim.42.2013.2.14
Sipos László, Gere Attila, Szabó Dániel, Kovács Sándor, Kókai Zoltán (2013): MULTIVARIATE METHODS FOR ASSESSING SENSORY PANEL PERFORMANCE
Sipos László, Gere Attila, Györey Annamária, Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Kókai Zoltán (2013): Product discrimination process using electronic tongue and sensory evaluation
Györey Annamária, Gere Attila, Kókai Zoltán, Molnár Pál József, Sipos László (2012): Effect of sample presentation protocols on the performance of a margarine expert panel. DOI: 10.1556/AAlim.41.2012.Suppl.6
Györey Annamária, Gere Attila, Losó Viktor, Sipos László, Kókai Zoltán (2012): Comparison of novel panel evaluation methods on table margarine panel training data
Györey Annamária, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László, Molnár Pál József (2012): Kenőmargarinok bírálatára kiképzett szakértői panel teljesítményének mérése=The investigation of performance of the panel trained to evaluation of margarine
Divéky-Ertsey Anna, Csambalik László Orbán, Kókai Zoltán, Stefanovitsné Bányai Éva, Pap Zoltán, Krisztiánné Kis M, Sipos László (2012): Antioxidant, polyphenol and sensory analysis of cherry tomato varieties and landraces. DOI: 10.31421/IJHS/18/1/997
Szöllősi Dániel, Gere Attila, Kovács Zoltán, Sipos László, Kókai Zoltán, Losó Viktor, Györey Annamária, Fekete András (2012): Analysis of flavoured mineral water by a trained sensory panel and electronic tongue
Várvölgyi Evelin, Gere Attila, Szöllősi Dániel, Sipos László, Kovács Zoltán, Kókai Zoltán, Csóka Mariann, Mednyánszky Zsuzsanna, Fekete András, Korány Kornél (2012): Evaluation of coffee with sensory evaluation, electronic tongue and chemical analyses
Gere Attila, Losó Viktor, Tóth Arnold, Kókai Zoltán, Sipos László (2012): Kukorica fajták preferenciatérképezése szoftveres támogatással | [Preference mapping for sweet corn varieties by software support]
Gere Attila, Sipos László (2012): A preferenciatérképezés módszertanának kritikus pontjai az élelmiszeripari termékfejlesztésben.
Losó Viktor, Tóth Arnold, Gere Attila, Heszberger J, Székely Géza, Kókai Zoltán, Sipos László (2012): Methodology problems of the industrial preference mapping. DOI: 10.1556/AAlim.41.2012.Suppl.11
Sipos László, Kovács Zoltán, Sági-Kiss V, Csiki T, Kókai Zoltán, Fekete András, Héberger Károly (2012): Discrimination of mineral waters by electronic tongue, sensory evaluation and chemical analysis. DOI: 10.1016/j.foodchem.2012.06.021
Sipos László, Gere Attila, Kókai Zoltán, Szabó Dániel (2012): Application of Artificial Neural Network (ANN) in Praxis of the sensory evaluation
Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Gere Attila, Sipos László, Kókai Zoltán, Fekete András (2012): Sweetener Recognition and Taste Prediction of Coke Drinks by Electronic Tongue. DOI: 10.1109/JSEN.2012.2187050
Szőke Andrea, Losó Viktor, Sipos László, Geösel András, Gere Attila, Kókai Zoltán (2012): The effect of brand/type/variety knowledge on the sensory perception. DOI: 10.1556/AAlim.41.2012.Suppl.19
Tóth Arnold, Gere Attila, Sipos László (2012): A conjoint analízis kritikai elemzése élelmiszer-termékcsoportok vizsgálatával.
Losó Viktor, Gere Attila, Annamária Györey, Kókai Zoltán, Sipos László (2012): Comparison of the performance of a trained and an untrained sensory panel on sweetcorn varieties with the PanelCheck software. DOI: 10.22004/ag.econ.138088
Kókai Zoltán, Kovács Zoltán, Dalmadi István, Sipos László, Heszberger János, Kollárné Hunek Klára (2011): Humán és elektronikus érzékszervek integrációja élelmiszeripari kutatásokban
Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Gere Attila, Sipos László, Kókai Zoltán, A Fekete (2011): Sweetener Recognition and Taste Prediction of Coke Drinks by Electronic Tongue.
Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Sipos László, Kókai Zoltán, R Romvári, Fekete András (2011): Application of electronic tongue.
Geösel András, Sipos László, Stefanovitsné Bányai Éva, Kókai Zoltán, Győrfi Júlia (2011): Antioxidant, polyphenol and sensory analysis of Agaricus bisporus and Agaricus subrufescens cultivars. DOI: 10.1556/AAlim.40.2011.Suppl.4
Geösel András, Sipos László, McGuinness Brian, Győrfi Júlia, Kókai Zoltán (2011): Computer Supported Sensory Profiling Analysis of Three Agaricus cultivars
Gere Attila, Losó Viktor, Erdélyi Éva, Kókai Zoltán, Sipos László (2011): Érzékszervi panelek értékelése PanelCheck szoftverrel
Kovács Zoltán, Sipos László, Szöllősi Dániel, Kókai Zoltán, Székely Géza, Fekete András (2011): Electronic tongue and sensory evaluation for sensing apple juice taste attributes. DOI: 10.1166/sl.2011.1687
Sipos László, Kovács Zoltán, Szöllősi Dániel, Kókai Zoltán, Dalmadi István, Fekete András (2011): Comparison of novel sensory panel performance evaluation techniques with e-nose analysis integration. DOI: 10.1002/cem.1391
Losó Viktor, Erdélyi Éva, Gere Attila, Kókai Zoltán, Sipos László (2011): Sensory panel performance monitoring – a case study with the perceived quality of sweet corn varieties
Losó Viktor, Gere Attila, Györey Annamária, Kókai Zoltán, Sipos László (2011): Comparison of the performance of a trained and an untrained sensory panel on sweetcorn varieties with the PanelCheck software.
Sipos László (2011): Sensory evaluation of mineral waters by profile analysis
Novák Ildikó, Sipos László, Kókai Zoltán, Szabó Krisztina, Pluhár Zsuzsanna, Tavaszi-Sárosi Szilvia (2011): Effect of the drying method on the composition of Origanum vulgare L. subsp. hirtum essential oil analysed by GC-MS and sensory profile method
Sipos László, Király Ildikó, Bábel L, Kókai Zoltán, Tóth Magdolna (2011): Role of sight in flavour perception: sensory assessment of apple varieties by sighted and blind panels. DOI: 10.1556/AAlim.40.2011.Suppl.19
Sipos László, Ladányi Márta, Kókai Zoltán (2011): Mineral water consumption and market forecast in Hungary. DOI: 10.1556/AAlim.40.2011.2.13
Sipos László, Losó Viktor, Gere Attila, Kókai Zoltán (2011): Varianciaanalízis alkalmazása az érzékszervi vizsgálatokban
Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Gere Attila, Sipos László, Kókai Zoltán, Fekete András (2011): Sensory evaluation and electronic tongue analysis for sweetener recognition in coke drinks. DOI: 10.1063/1.3626355
Geösel András, Sipos László, Győrfi Júlia, Kókai Z (2010): Az Agaricus blazei érzékszervi jellemzőinek vizsgálata
Geösel András, Sipos László, Szőke Andrea, Kókai Zoltán, Győrfi Júlia (2010): Csiperkegombák érzékszervi jellemzőinek meghatározása
Geösel András, Sipos László, Győrfi Júlia, Kókai Zoltán (2010): Agaricus blazei érzékszervi jellemzőinek vizsgálata
Losó Viktor, Sipos László, Füstös Zsuzsanna, Geösel András, Kókai Zoltán (2010): Szuperédes csemegekukorica fajták érzékszervi paramétereinek komplex értékelése
Szarvas J, Geösel András, Győrfi Júlia, Sipos László, Kókai Z (2010): Az ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) és a kései laskagomba (P. ostreatus) összehasonlító érzékszervi profilanalízise
Székely Géza, Pecze Dénes, Losó Viktor, Sipos László (2010): Zöldség- és gyümölcsfogyasztás hazánkban
Szöllősi Dániel, Kovács Zoltán, Sipos László, Kókai Zoltán, Dalmadi István, Fekete András (2010): Relationship of perceived and measured attributes of black tea samples with human sensory panel and electronic nose evaluation
Losó Viktor, É Hajnal, Sipos László, Kókai Zoltán, Székely Géza, Kollárné Hunek Klára (2010): Simulation methods int he optimization of the frozen supply chain networks
Kovács Zoltán, Dalmadi István, L Lukács, Sipos László, Szántainé Köhegyi Katalin, Kókai Zoltán, Fekete András (2010): Geographical origin identification of pure Sri Lanka tea infusions with electronic nose, electronic tongue and sensory profile analysis. DOI: 10.1002/cem.1280
Kiss V-S, Kovács Zoltán, Sipos László, Kókai Zoltán, Jókainé Szatura Zsuzsa (2009): Investigation of the relationship between electronic tongue, sensory properties and magnesium content in water samples
Kókai Zoltán, Losó Viktor, Sipos László, Kollárné Hunek Klára (2009): Az érzékszervi vizsgálatok informatikai támogatásának fejlesztése.
Kovács Zoltán, Dalmadi István, L. Lukács, Sipos László, Szántainé Köhegyi Katalin, Kókai Zoltán, Fekete András (2009): Origin identification of pure Sri Lanka tea infusions with electronic nose, electronic tongue and sensory profile analysis
Kovács Zoltán, V. Sági-Kiss, Sipos László, T. Csiki, Kókai Zoltán, Fekete András (2009): Investigation of human panel replacement with electronic tongue and chemical compounds in case of mineral water
Kovács Zoltán, Sipos László, Kántor Dávid Balázs, Kókai Zoltán, Fekete András (2009): Mineral Water Taste Attributes Evaluated by Sensory Panel and Electronic Tongue. DOI: 10.1063/1.3156591
Losó Viktor, Kókai Zoltán, Füstös Zs, Sipos László (2009): Csemegekukorica fajták számítógéppel támogatott érzékszervi vizsgálata.
Molnár K, Sipos László, Kókai Zoltán, Kovács Zoltán (2009): Érzékszervi kutatások és elektronikus nyelv értékének növeléséről.
Sipos László (2009): Ásványvízfogyasztási szokások elemzése és az ásványvizek érzékszervi vizsgálata
Sipos László (2009): A nappali tagozatos egyetemisták ásványvíz preferenciái gyártói márkás ásványvizekre conjoint analízis és klaszteranalízis piackutatási módszer kombinálásával
Székely Géza, Sipos László, Losó Viktor (2009): FMCG marketing
Tóth Magdolna, Elek Rita, Gyökös Imre Gergő, Ficzek Gitta, Halász Júlia, Hevesi Lászlóné, Honty Krisztina, Király Ildikó, Kókai Zoltán, Kovács Szilvia, Petróné Pázmándi Ildikó, Sipos László, Stégerné Máté Mónika (2009): A térségi és az országos almatermesztés fejlesztésére alkalmas hazai nemesítésű fajtajelöltek és további értékes genotípusok vizsgálata
Kovács Zoltán, Sipos László, D B Kántor, Kókai Zoltán, Fekete András (2009): Mineral Water Taste Attributes Evaluated By Sensory Panel & Electronic Tongue
Kókai Zoltán, Papp Eszter, Kollárné Hunek Klára, Sipos László (2008): A skálák használata az érzékszervi minőségvizsgálata során
Sipos László (2008): Ásványvizek érzékszervi minőségének vizsgálata
Sipos László, Kókai Zoltán (2008): Fogyasztói értékítéletek conjoint-analízis alkalmazásával, az élelmiszeripari kutatások gyakorlatában
Sipos László, Losó Viktor (2008): Mineral water consumption habits of university students with conjoint analysis
Sipos László (2008): Sensory evaluation focusing on the mineralization of mineral water
Sipos László (2008): Sensory evaluation focusing on the mineralization of mineral water
Sipos László, Kókai Zoltán, K Kollár-Hunek, E Papp (2008): Recent advances in sensory software development at the sensory laboratory of Corvinus University Budapest
Sipos László (2008): Computer supported profile analysis of mineral water sensory quality of Hungarian mineral waters
Sipos László, Kollárné Hunek Klára, J Heszberger, Kókai Zoltán (2008): Preference Mapping, Panel Consistency and PCA in Food Marketing
Sipos László, Kókai Zoltán, Kollárné Hunek Klára (2008): Preference Mapping
Sipos László, Kókai Zoltán, Kollárné Hunek Klára, Heszberger J, Papp E (2008): Az ásványvizek érzékszervi minőségének vizsgálata ProfiSens szoftver alkalmazásával.
Sipos László, Kókai Zoltán, Kollárné Hunek Klára, Papp E (2008): A ProfiSens célszoftver az érzékszervi minősítés gyakorlatában.
Sipos László (2008): A conjoint elemzés, mint a vásárlói preferenciák vizsgálatának eszköze az élelmiszergazdasági marketingben
Sipos László (2008): A termékdíj szabályozás ásványvízpiaci összefüggései
Sipos László (2008): A hazai ásványvíz-fogyasztás mutatói
Sipos László (2008): Ásványvizek mineralizáltsága, páronkénti rangsorolás módszerével
Székely Géza, Pecze Dénes, Sipos László, Losó Viktor (2008): Longitudial Study of of Fruit and Vegetable Consumption in Hungary. DOI: 10.5891/jafps.34.349
Sipos László (2007): Computer supported profile analysis of mineral water sensory quality of Hungarian mineral waters
Sipos László (2007): A felsőoktatásban tanuló diákok ásványvíz-preferenciáinak vizsgálata előkutatási fókuszcsoport segítségével
Sipos László, Pádár Katalin, Soós R (2007): Ásványvíz-preferenciák a fiatalok körében
Sipos László, Tóth Arnold (2006): Rational approach in Hungarian mineral water market
Sipos László (2006): Tendency of Mineral Water Consumption Habits
Ernyei György, Sipos László (2006): Minőségmenedzsment Quality Management
Ernyei György, Sipos László (2006): Principles of Economics and Management
Ernyei György, Bánáti Diána, Sipos László (2006): Élelmiszer-biztonság és élelmiszer-biztonság menedzsment
Sipos László, Tóth Arnold (2006): A közgazdasági értelemben irracionálisnak tekintett döntések kognitív okai
Sipos László, Tóth Arnold (2006): A klasszikus, racionalitáson alapuló döntéshozás az ásványvízpiacon
Sipos László, Tóth Arnold (2006): Racionalitás a magyar ásványvízpiacon
Székely Géza, Sipos László, Kiss Oszkár Zsolt, Kocsis Márton (2006): Basic Marketing
Sipos László, Janky Béla, Králik Miklós (2005): A fogyasztás társadalmi beágyazottsága
Krajnyik Zsolt, Kontár Ronald, Lengyel Zsuzsanna, Lukovicki Zsuzsanna, Sipos László, Lengyel Zsuzsanna, Sándor Csaba (2005): Perzisztens szerves szennyezők: szlovákiai és magyarországi helyzetkép
Sipos László (2005): A fogyasztói magatartást befolyásoló földrajzi árujelzők, tanúsítások szerepe és eljárásrendjük az Európai Unióban
Sipos László (2005): A „hungarikumok” esélyei napjaink EU-piacain
Sipos László (2005): Ásványvíz fogyasztási szokások alakulása Magyarországon 1993-2004-ig
Sipos László, Tóth Arnold (2005): A fogyasztói döntés közgazdasági megközelítése
Székely Géza, Sipos László, Kiss Oszkár Zsolt (2005): Marketing alapismeretek
Sipos László (2003): Az fáknak, füveknek természetekről és hasznáról a mai reklámokban

2022 - Characterizing the Spatial Uniformity of Light Intensity and Spectrum for Indoor Crop Production
2021 - Former and potential developments in sensory color masking – Review
2020 - Horticultural lighting system optimalization: A review
2016 - Make a choice! Visual attention and choice behaviour in multialternative food choice situations
2016 - Multicriteria optimization to evaluate the performance of Ocimum basilicum L. varieties
2017 - Which just-about-right feature should be changed if evaluations deviate? A case study using sum of ranking differences

Awards

2017 MTA, János Bolyai Scholarship
0

Studies

Employment history

2007-2003 Institute of Food Science and Technology, Hungarian University of Agricultural and Life Sciences, Department of Goods Management, Trade, Supply Chain and Sensory Certification, teacher, researcher, associate professor

Teaching

2007-2023 Szent Istvan University, Faculty of Food Science, assistant professor, associate professor
2001-2007 University of Technology and Economics of Budapest, Faculty of Economics and Social Sciences Department of Sociology and Communication, teacher

Languages

English higher education
French basic degree
×

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Kapcsolódó Tartalmak